SONY DSC

Vrijdag 9 september 2016 kwam minister van Welzijn, Jo Vandeurzen, samen met zijn adviseur Bert Plessers en mevrouw Vera Jans, parlementslid,  op werkbezoek bij Tessaract. Ook mevrouw Caroline Vanderhallen, manager zorgbeleid bij groep LITP was aanwezig.

Boeiende gelegenheid: het bezoek van Vlaamse beleidsmakers aan onze groepspraktijk.

Op de voorgrond van dit bezoek stond de vraag hoe een dergelijke groepspraktijk kan bijdragen aan een sterke organisatie van de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Tessaract beschikt over belangrijke troeven: goed opgeleide collega’s met verschillende achtergronden, de samenwerking met een psychiater, een sterke inbedding in het grotere netwerk van hulp en welzijn in Genk en een inplanting kort bij de mensen.

Drie belangrijke kwaliteiten kwamen bovendrijven: het belang van opleiding en vorming, interdisciplinariteit en het aanbod van groepswerk.

De minister wees er ons op dat dit initiatief vooral drijft op goesting en enthousiasme maar dat het ook belangrijk is om een goede organisatie op poten te zetten. Enkel op deze manier kan een groepspraktijk duurzaam zijn.

Tessaract bestaat nu vijf jaar. We zijn de beginfase ontgroeid. De uitdaging is nu om er een sterke en duurzame organisatie van te maken die ons aanbod kan blijven waarborgen. Zeker wanneer er een terugbetalingsregeling komt moeten groepspraktijken klaarstaan en kwaliteit en duurzaamheid kunnen aantonen.