Tessaract

Groepspraktijk van klinisch psychologen en psychotherapeuten

Ook als je gewoon eens met iemand wilt praten kun je met ons contact opnemen.

Nieuwe collega Lore Wouters

Vanaf september 2022 start een nieuwe collega in de praktijk, Lore Wouters. Ze is psychotherapeut en heeft veel ervaring opgedaan met verschillende psychologische problemen en in het werken met problemen in gezinnen. Ze werkt zowel individueel als met gezinsleden samen. U kunt haar rechtstreeks bereiken op het nummer 0468 54 33 18, of via het algemeen nummer van de praktijk.

Afwezigheden in de verlofperiode

Annie van de Vijver is afwezig van 4 juli tot 26 juli 2022

Hatice Cesur is afwezig van 17 juli tot 8 augustus 2022

Christophe Bievelez is afwezig van 1 juli tot 15 juli en van 18 augustus tot 31 augustus 2022

Caroline Vanderhallen is afwezig van 22 juli tot 22 augustus 2022

Joyce Geebelen is afwezig van 18 juli tot 25 juli 2022, van 18 augustus tot 22 augustus, van 5 september tot 8 september 2022

Esra Tiren is afwezig van augustus tot half december 2022

Marc Janssens is afwezig van 21 juli tot 3 augustus 2022

Joyce Geebelen, kinder en jeugdpsycholoog start bij Tessaract in Genk

Vanaf november 2021 start klinisch psycholoog Joyce Geebelen in de praktijk. Ze zal zich vooral richten tot kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar, met emotionele en gedragsproblemen. Ze vindt het heel belangrijk om ook de belangrijkste zorgfiguren bij de begeleiding te betrekken. Daarnaast richt ze zich ook tot gezinnen en koppels. E kunt haar rechtstreeks bereiken op het nummer 0492/101575, of via het algemeen nummer van de praktijk.

Toelichting: voor 11 euro naar de psycholoog?

Toelichting: aangekondigde terugbetaling van psychologen.

Beste patiënt,

De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, onze beroepsvereniging, vraagt ons om volgende verduidelijking aan u door te geven.

In de media vernam U recent dat “iedereen binnenkort voor 11 Euro naar de klinisch psycholoog en klinisch orthopedagoog zou kunnen gaan”.  Iedereen slaat op het feit dat er geen beperkingen zijn qua hulpvraag of leeftijd. Wel is het zo dat het voorziene budget niet zal toelaten om alle klinisch psychologen en orthopedagogen al meteen te laten starten in dit nieuwe systeem. Het nieuwe systeem zal stapsgewijs uitgerold worden.

Binnen onze praktijk is het dus nog even afwachten hoe dit zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor uw eigen begeleiding. Voorlopig verandert er dus niets en wij informeren u van zodra dit wel het geval is.

Met dit bericht wensen wij U op een zo correct mogelijke manier te informeren.

Het team van Tessaract

Naar de psycholoog voor 11 euro vanaf september? Hoe zit dat?

In de media verschenen afgelopen week het bericht dat men vanaf september naar de psycholoog kan voor 11 euro. Er is inderdaad een akkoord  bereikt met het Riziv. Er zijn evenwel nog heel wat onduidelijkheden, waardoor deze regeling wellicht in september nog niet gaat werken.

We houden u op de hoogte wanneer dit ook werkelijk zo zal zijn, wellicht  pas begin 2022, hopelijk vroeger.

Voorlopig blijven de huidige regelingen en tarieven van toepassing. Zie hiervoor de website www.tessaract.be

De Voorzorg Limburg breidt zijn terugbetaling voor psychologische consulten uit!

Vanaf 01/01/2021 zullen alle leden van de Voorzorg Limburg beroep kunnen doen op een stukje terugbetaling bij psychologische bijstand. Dit voor maximaal 12 sessies per jaar en zowel voor kinderen en jongeren die nog kinderbijslaggerechtigd zijn als voor volwassenen.

-Voor jongeren: tussenkomst 50% van de kosten met een maximum van 20 euro per sessie (gewoon verzekerden) of 30 euro/sessie (verhoogde tegemoetkoming)

-Voor volwassenen: tussenkomst 50% van de kosten met een maximum van 10 euro per sessie (gewoon verzekerden) of 15 euro/sessie (verhoogde tegemoetkoming)

Zie ook de website van de Voorzorg Limburg

 

Onze voorzorgen rond Corona

We nemen alle mogelijke voorzorgen in de praktijk om op een veilige manier gesprekken te kunnen voeren. We zorgen ervoor dat er maximum 2 mensen in de wachtkamer zijn, door het begin uur van de gesprekken te spreiden en de wachttijd zo kort mogelijk te houden. De stoelen staan voldoende ver uiteen.
Er is handgel beschikbaar vooraleer je aanbelt. In de gespreksruimtes staan de zetels voldoende ver uit elkaar. Je hoeft geen mondmasker te dragen tijdens het gesprek. Als je je wat ziek voelt, kun je beter de afspraak afzeggen, zeker als je veel moet hoesten. Ook in de sanitaire ruimte en in de gesprekslokalen is handgel aanwezig. Probeer zoveel mogelijk af te rekenen via je mobiele betaalmogelijkheden. We ontsmetten regelmatig alle mogelijke contactoppervlaktes.

Tessaract heeft een nieuwe facebookpagina!

De oude facebookpagina werkte niet meer. Daarom een nieuwe. Zie Facebook Tessaract We posten hier interessante artikels en berichten die verband houden met alles wat met geestelijke gezondheidszorg te maken heeft en waar wij als groepspraktijk kunnen achter staan. We proberen zoveel mogelijk berichten te plaatsen die gratis te lezen zijn. Sommige artikels zijn betalend, zoals bij De Morgen, De Standaard of Knack, maar ook bij deze kranten zijn soms interessante opties om gratis te lezen. De Morgen bvb. biedt een gratis proefabonnement van 1 maand aan als je je registreert. Bij Knack kun je per maand 3 artikels gratis lezen. Dus laat je niet onmiddellijk afschrikken hierdoor!

Praktijk Tessaract blijft gedeeltelijk open

De strijd tegen het Corona-virus heeft ook implicaties voor de werking van de praktijk. Je kunt nog steeds bij ons terecht na telefonische afspraak en we bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn. We werken indien mogelijk via online-consultaties  met het programma Zoom, dat voor de privacy zeer veilig is. Maar ook een consultatie in de praktijk kan nog steeds plaatsvinden. We nemen alle mogelijke hygiënische voorzorgen hiertoe.
Neem voor verdere vragen contact op met ons via het algemeen telefoonnummer van de praktijk: 0483/746616

Annie van de Vijver, coördinator Tessaract

Onze voorzorgen i.v.m het Coronavirus

De praktijk blijft open in deze moeilijke tijden. We nemen alle nodige voorzorgen: We geven voorlopig geen hand en houden voldoende afstand, maar je blijft van harte welkom. We spreiden op drukke dagen het begin-uur van de gesprekken, om te zorgen dat je zo mogelijk alleen bent  in de wachtkamer.  We vragen ook dat chauffeurs die iemand begeleiden, tijdens het gesprek in de auto wachten indien mogelijk. Deurklinken en de deurbel worden regelmatig ontsmet. Er zijn overal papieren zakdoekjes en je kan steeds je handen wassen. We vragen wel dat je je afspraak zo tijdig mogelijk annuleert als je je ziek voelt. Voorlopig gaan er ook geen groepssessies door in de praktijk.
Annie van de Vijver, coördinator Tessaract

Samenwerking met kine-groepspraktijk Sonja Roex

Sinds september 2019 werkt Tessaract nauw samen met de groepspraktijk van Sonja Roex. Lichaam en geest hebben invloed op elkaar. Daarom is een gecombineerde behandeling van psychotherapie en kinesitherapie vaak heel effectief bij angstklachten, hyperventilatie, paniekaanvallen, chronische lichamelijke stress- en pijnklachten. Zie ook de website www.sonjaroex.be

Nieuwe collega Luc Holthof

Vanaf mei 2018 start onze nieuwe collega Luc Holthof in de praktijk.Hij is klinisch psycholoog en psychotherapeut in opleiding. Hij heeft jarenlang ervaring opgedaan in coachen en begeleiding van teams en leidinggevenden in binnen- en buitenland. In de praktijk zal hij  zich richten op eerstelijnspsychologische contacten en individuele psychotherapie.

Bij wie kan ik terecht en voor welk probleem? Bij wie is er terugbetaling?

Wanneer u contact neemt met 1 van de collega’s, of via het algemeen nummer, zal eerst telefonisch met u overlopen worden bij wie u het beste geholpen zou kunnen worden. Wij houden hierbij vooral rekening met uw problemen en de specialisaties van de verschillende medewerkers, om een zo goed mogelijke match te vinden. We houden hierbij geen rekening met het feit dat er bij uw psycholoog of psychotherapeut al dan niet terugbetaling van een deel van de kosten is. Elke mutualiteit heeft een andere regeling, waardoor iedere situatie specifiek moet bekeken worden. Soms wordt enkel bij een psychotherapeut terugbetaald, soms enkel bij een klinisch psycholoog. Al onze psychologen zijn psychotherapeut, of in opleiding psychotherapie of starten binnenkort met een psychotherapieopleiding. Voor wat betreft de CM, die vanaf januari 2020 een kleine terugbetaling van 10 euro/sessie, voor een maximum van 24 sessies voorziet bij volwassenen die geen kinderbijslag meer genieten, is dit dus enkel bij psychotherapeuten die ten vroegste in hun 3de jaar opleiding een aanvraag kunnen indienen om op de lijst van erkende psychotherapeuten te staan.

Tessaract staat als team garant voor de professionaliteit van al zijn medewerkers, los van het al dan niet in aanmerking komen voor terugbetaling.

nieuwe collega Esra Tiren

Vanaf Januari 2018 start onze nieuwe collega Esra Tiren in de praktijk. Zij is klinisch psychologe en psychotherapeut in opleiding. Zij is gespecialiseerd in psychotherapeutische begeleiding van (jong)volwassenen met autismespectrumstoornissen,verslavingsproblematiek en interculturele hulpverlening.

Rolstoel toegankelijkheid

Indien u zich verplaatst via de rolstoel, geef ons dan een seintje vooraf, dan helpen wij u op een makkelijke manier tot de toegang in de praktijk.

Nieuwe bijkomende parkeerruimte

Wij zijn trots u te kunnen meedelen dat aan de achterkant van de praktijk toegang is tot de volledig nieuwe parkeerruimte voor 5 voertuigen op een grasparking. De ingang van de praktijk bereikt u via de Binnenlaan aan de rode poort.

Minister Vandeurzen op werkbezoek bij Tessaract

SONY DSC

Vrijdag 9 september 2016 kwam minister van Welzijn, Jo Vandeurzen, samen met zijn adviseur Bert Plessers en mevrouw Vera Jans, parlementslid,  op werkbezoek bij Tessaract. Ook mevrouw Caroline Vanderhallen, manager zorgbeleid bij groep LITP was aanwezig.

Boeiende gelegenheid: het bezoek van Vlaamse beleidsmakers aan onze groepspraktijk.

Op de voorgrond van dit bezoek stond de vraag hoe een dergelijke groepspraktijk kan bijdragen aan een sterke organisatie van de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Tessaract beschikt over belangrijke troeven: goed opgeleide collega’s met verschillende achtergronden, de samenwerking met een psychiater, een sterke inbedding in het grotere netwerk van hulp en welzijn in Genk en een inplanting kort bij de mensen.

Drie belangrijke kwaliteiten kwamen bovendrijven: het belang van opleiding en vorming, interdisciplinariteit en het aanbod van groepswerk.

De minister wees er ons op dat dit initiatief vooral drijft op goesting en enthousiasme maar dat het ook belangrijk is om een goede organisatie op poten te zetten. Enkel op deze manier kan een groepspraktijk duurzaam zijn.

Tessaract bestaat nu vijf jaar. We zijn de beginfase ontgroeid. De uitdaging is nu om er een sterke en duurzame organisatie van te maken die ons aanbod kan blijven waarborgen. Zeker wanneer er een terugbetalingsregeling komt moeten groepspraktijken klaarstaan en kwaliteit en duurzaamheid kunnen aantonen.

parkeren bij de praktijk

Groepspraktijk Tessaract is midden in een woonwijk gelegen. Daarom is het van belang om goede parkeerafspraken te maken. Die vind je hier.

Centraal telefoonnummer

Voortaan kun je ons tijdens de week tussen 8.00 en 19.00 bereiken op het centrale telefoonnummer 0483/74 66 16.
Indien het antwoordapparaat opstaat, spreek gerust een boodschap in, we bellen je binnen de 24u terug.
Je kunt ook altijd rechtstreeks contact opnemen met je eigen psycholoog of psychotherapeut.Hun telefoonnummer vind je op de website.

Contactformulier en info-adres nu operationeel

Blijkbaar zat er een programmeringsfout in ons contactformulier. Hierdoor konden we op een aantal berichten niet reageren. Indien u voorheen reeds via dit formulier contact probeerde op te nemen, liefst nog eens opnieuw uw vraag herhalen.

Met onze excuses voor dit ongemak.

Het team van Tessaract

Waar staat de naam Tessaract voor

De naam Tessaract is afgeleid van het woord ‘Tesseract’. Een Tesseract is een vierdimensionele object, een hyperkubus, datgene wat ruimte en tijd overstijgt en moeilijk voorstelbaar is, en waar je enkel door erover te spreken en na te denken, vat kunt op krijgen.

In onze praktijk komen mensen die zich psychisch niet zo goed voelen en met een professioneel klinisch psycholoog of psychotherapeut willen spreken om vat te krijgen op datgene wat moeilijk gezegd of gevoeld kan worden. Vaak voelt men goed aan wat het probleem is, maar heeft men hulp nodig om hier woorden aan te geven en er ook iets mee te doen.

We vonden dit een mooi symbool voor waar de praktijk voor staat.

 

Het team van Tessaract

Psychologische groepspraktijk wordt Tessaract!

Psychologische groepspraktijk wordt Tessaract!

De praktijk voor psychologische begeleiding en psychotherapie wordt Tessaract.

Er is méér in de wereld dan wat we zien. Een tessaract is een 4-dimensioneel object, een hyperkubus. Dat wat ruimte en tijd overstijgt. Wat je enkel kan vermoeden en waarop je door erover te spreken, vat kan krijgen.

Algemeen telefoonnr.

0483 74 66 16

Locatie Genk

Binnenlaan 19
3600 Genk (Waterschei)

Locatie Zutendaal

Nachtegalenstraat 6
3690 Zutendaal